ads-top
ads-top
0
0
0

تنظیمات قالب

         

دانه بالنگو

موجود
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 0.00 (0 رای)
12,000  تومان
تولید کننده : عطاری گل رخ
کد محصول :
برگشت به مجموعه: گیاهان دارویی
با روش حمل پیک موتوری ، 10,000  تومان
با روش حمل تیپاکس - پس کرایه ، 0  تومان
توضیحات

خواص بالنگو در طب سنتی و طرز تهیه شربت تخم بالنگو

بالنگو شهری با نام علمی Lallemantia iberica یکی از گیاهان خانواده نعنا است. خانواده نعنا در ایران ۴۶ جنس و ۴۱۰ گونه دارد. دانه‌های بالنگو دارای موسیلاژ و منبع خوبی از فیبر، روغن و پروتئین بوده و اثرات دارویی و تغذیه‌ای فراوانی دارد.

بالنگو چیست؟

بالنگو نام یک سرده از تیره نعنائیان و گیاهی یک‌ساله یا چندساله با ساقه‌های بی‌کرک یا کرکدار است. بالنگو گیاهی است که آن را از انواع ریاحین برشمرده‌اند، یعنی از خانواده‌ی ریحان‌ است.

بالنگو به صورت دیم و آبی در برخی مناطق آذربایجان به صورت پراکنده کشت می‌شود و در بین کشاورزان بیشتر با نام قره‌زرک شناخته می‌شود. بالنگوی شهری و نیز بالنگوی شیرازی، هردو از انواع بالنگو می‌باشند.

خواص بالنگو در طب سنتی

گیاه بالنگو نوعی از ریحان است که در بو شبیه به ریحان و سبز مایل به سفید است و برگش بی کنگره و تخمش از تخم ریحان بالیده‌تر و در افعال قریب به تخم شاهسفرم است.

در درمان‌های مکتب طب ایرانی از تخم این گیاه استفاده می‌شود، بنابراین وقتی سخن از بالنگو به میان می‌آید، منظور تخم آن است.

تخم بالنگو از جمله بذرهای دارای لعاب است، یعنی اگر تخم بالنگو را در آب بخیسانند مایع چسبناک بدون مزه‌ی غالبی حاصل مى‌شود که خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد.

مزاج یا طبع بالنگو

به‌طور کلی تخم بالنگو در درمان ناراحتی‌های گوارشی بسیار مؤثر است و باعث تقویت قوای معده می‌شود. طبیعت یا مزاج بالنگو گرم و تر در درجه اول است.

بالنگو مقوی قلب و جهت طپش قلب و رفع ترس و وحشت و اسهالی که از روده‌ها باشد همراه با گلاب مجرب است و جهت رفع زحیر نیز نفع بسیار دارد.

بالنگو ملطف، محلل، مقوی دماغ و معده و مفرح دل و تحلیل برنده سودا است. همچنین برای جمیع بیماری‌های بلغمی نافع است و دوای مخصوص امراض سوداوی است و برای گرفتگی‌های مغز و تقویت کبد نیز بسیار مفید است.

نظرات

برای این محصول هنوز نظری ارسال نشده است.